Kek için:
3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
1 bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
1 yemek margarin
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
1 yemek margarin
Üzeri için :
Hindistan cevizi rendesi
Antep Fıstığı
1-2 su bardağı süt (Pandispanyayı hindistan cevizine bulamak için isteğe göre)
Antep Fıstığı
1-2 su bardağı süt (Pandispanyayı hindistan cevizine bulamak için isteğe göre)
Sunum için Tabak başına 1 dilim Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma
Yapılışı:
1- Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.
2- Fırın tepsisine (büyük boy tepsi) yağlı kağıt serip (kağıdı yağlayın) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
3- Pişirdiğiniz keki fırından çıkarttıktan 2-3 dakika sonra 1 kez rulo yapın ve açın. (Eldiven kullanın eliniz yanmasın) soğuttuğunuz kekten eşit dikdörtgen parçalar kesin.
4- Kestiğiniz parçaları yağlı kağıttan dikkatlice çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın.
5- Ruloyu hindistan cevizine bulayıp tabağa alın, üzerine biraz fıstık serpin. Lokumları Dondurma ile servis yapın.
2- Fırın tepsisine (büyük boy tepsi) yağlı kağıt serip (kağıdı yağlayın) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
3- Pişirdiğiniz keki fırından çıkarttıktan 2-3 dakika sonra 1 kez rulo yapın ve açın. (Eldiven kullanın eliniz yanmasın) soğuttuğunuz kekten eşit dikdörtgen parçalar kesin.
4- Kestiğiniz parçaları yağlı kağıttan dikkatlice çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın.
5- Ruloyu hindistan cevizine bulayıp tabağa alın, üzerine biraz fıstık serpin. Lokumları Dondurma ile servis yapın.
Devamı için: http://mutfaksirlari.com/dondurmali-sadrazam-lokumu.html#ixzz23bnvR1qy
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder