Keki elimizle ufalayarak cam fırın kabının içerisine alıyoruz. Tencereye sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ...
 |
Keki elimizle ufalayarak cam fırın kabının içerisine alıyoruz. Tencereye sütüdöküyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
|
|
|
|
|
| |
Hindistan Cevizli Vişneli Tatlı Tarifi |
|
Malzeme Listesi
|
|
Yarım Paket Pasta Keki
1 Litre Süt
1 Su Bardak Toz Şeker
1 Çorba Kaşık Mısır Nişastası
2 Çorba Kaşık Pirinç Unu
1 Su Bardak Hindistan Cevizi
1 Pk. Vanilya
Vişne Sosu İçin:
400 Gram Vişne
1 Çay Bardak Toz Şeker
1 Su Bardak Su
1 Çorba Kaşık Nişasta
|
|
Hazırlanışı:
|
|
Keki elimizle ufalayarak cam fırın kabının içerisine alıyoruz. Tencereye sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra hindistan cevizini de koyarak karıştırmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kapatarak, hazırlamış olduğumuz muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.
Vişneyi tencerenin içerisine koyuyoruz. Üzerine suyunu dökerek kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içerisine şekeri döküyoruz. Nişastayı suyla açarak eritiyoruz.
Erittiğimiz nişastayı da vişnelerin üzerine dökerek karıştırıyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine vişneli sosu döküyoruz.
Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
|
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder